Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δελτιο Τυπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 19_11_2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 19/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, προχθές, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί «επώδυνου συμβιβασμού» με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες «διασώζονται» και πάλι με 10 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.
Η Κυβέρνηση, πριν καλά – καλά κλείσει το δυσβάσταχτο αυτό, πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, άρχισε από χθες, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, τη «διαπραγμάτευση» των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων. Σ” αυτό περιλαμβάνονται το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων.
Η ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και καταγγελία αυτής της πολιτικής που συνεχίζει την πεπατημένη των προηγούμενων δύο μνημονίων. Αγωνιζόμαστε για:
  • Τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  • Τη διαγραφή του χρέους.


Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δελτιο Τυπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 16_11_2015



Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 16/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΔΕΔΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015 ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ χρόνια πέρασαν από την εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας, απέναντι στην 7χρονη Δικτατορία και το κεντρικό σύνθημα
«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
που τότε σφράγισε τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία – Ελευθερία – Κοινωνική Δικαιοσύνη, παραμένει σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Είναι το σύνθημα-απαίτηση για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής ένωσης – ΔΝΤ που έχουν οδηγήσει σε ύφεση, ανεργία και οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους στη χώρα μας, για την υπεράσπιση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, και την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας, για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων που άδικα και βίαια αφαιρέθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές, για τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για την υπεράσπιση τελικά της ίδιας της Δημοκρατίας και του ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού που ανατράπηκε με πρωτοφανή τρόπο!

Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο, όσο ποτέ, σήμερα, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας της οποίας οι αντοχές χρόνια τώρα δοκιμάζονται πολύ σκληρά, από την οικονομική κρίση και την άδικη για τους κοινωνικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα αναποτελεσματική πολιτική, που σχεδιάζεται και ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Μιας κοινωνίας που εξακολουθεί να στενάζει εξαιτίας της πολιτικής των δανειστών και της νέας Συγκυβέρνησης, που δεν δίστασαν να επιβάλουν ένα ακόμη επαχθές και επώδυνο πακέτο μέτρων, πιο σκληρό από τα προηγούμενα.

Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης, την οποία προκάλεσε το παγκοσμιοποιημένο και απολύτως ελεγχόμενο από τις τράπεζες, τις αγορές και τους κερδοσκόπους, καπιταλιστικό Σύστημα Διακυβέρνησης, το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, της τεράστιας ανεργίας, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της διαρκούς φορολεηλασίας, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Αυτοδιοίκησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, ανεξάρτητα από την Κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα Συμπαράστασης


To NTΛέσβου της ΑΔΕΔΥκαταγγέλλει την άκυρη και καταχρηστική απόλυση από γνωστό μεζεδοπωλείο στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης της εργαζόμενης Χ.Β που εργαζόταν από τις αρχές του Ιουνίου έως την Κυριακή 27/09/2015.

Η Χ.Β που εργαζόταν στην κουζίνα του συγκεκριμένου μαγαζιού, έμαθε για την απόλυσή της μετά το τέλος της βάρδιας της, όταν πήγε να πληρωθεί Η συναδέλφισσα δούλευε 5 ώρες και πολλές φορές περισσότερες μέρες από αυτές που έλεγε η σύμβαση εργασίας, χωρίς βέβαια να συμπληρώνονται τα ανάλογα ένσημα.
Επίσης της ασκούνταν πίεση από τον εργοδότη και από τον υπεύθυνο της κουζίνας, για άμισθη υπερωρία της εργαζόμενης με επιχείρημα την ομαλή λειτουργία του καταστήματος. Η Χ.Β εναντιωνόταν στη συγκεκριμένη νοοτροπία και σε όλο το καθεστώς της μαύρης  και ανασφάλιστης εργασίας, διεκδικώντας τα από τους θεσμούς και νόμους κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Η  στάση αυτή της συγκεκριμένης εργαζόμενης δεν ήταν όπως φάνηκε αρεστή στον εργοδότη και έτσι προχώρησε στην απόλυσή της.
Η μαύρη εργασία και τα ελαστικά ωράρια, οι υπερωρίες που δεν πληρώνονται ποτέ καιη αυθαιρεσία είναι φαινόμενα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Χαμηλοί μισθοί που συνεχίζουν να μειώνονται, καθυστερήσεις και πληρωμές έναντι, ξεχείλωμα με διάφορους τρόπους του χρόνου εργασίας, εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων (με ατομική σύμβαση, voucher,) και στο βάθος η απειλή της ανεργίας. 

Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στέκεται αλληλέγγυο στην απολυμένη εργαζόμενη και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της και ολόκληρη την καταβολή των ενσήμων της.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η συλλογική οργάνωση και ο ανυποχώρητος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να πετύχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς, ιδιαίτερα δε στη σημερινή συγκυρία κατά την οποία οι κατακτήσεις και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών στους χώρους δουλειάς αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία έχουν ισοπεδωθεί και συνεχίζουν να συνθλίβονται καθημερινά. 

Δελτίο Τύπου ΝΤ ΑΔΕΔΥ 06_11_2015


Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 06/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου-Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
                                    MME Λέσβου


Απόφαση 4 Νοεμβρίου 2015 της Ε.Γ. Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Στην συνεδρίαση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν συνδικαλιστικά θέματα των πρωτοβάθμιων συλλόγων, το οργανωτικό πλαίσιο για την Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου καθώς και όσα σχετίζονται με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. 
Αποφασίστηκαν:
1.      Η στήριξη των πρωτοβάθμιων συλλόγων για τη διευκόλυνση των δράσεών τους 
2.      Ο συντονισμό για την αποτελεσματικότερη προώθηση της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τους μετανάστες και πρόσφυγες. Στα πλαίσια αυτά ήδη έχουν ενημερωθεί οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και συλλέγουν υλικό με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Προφανώς και θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της   Κυβέρνησης η υλοποίηση μιας πολιτικής που θα απαντά με τρόπο αποτελεσματικό στις ανάγκες που δημιουργούνται από τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και δεν μπορεί να προβάλλει ως «μοναδική λύση» ο εθελοντισμός. Είναι πρώτα από όλα ζήτημα της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να βρει χώρους φιλοξενίας, να τους στελεχώσει και να μεριμνήσει για τα έγγραφα που χρειάζονται όσοι και όσες θέλουν να μετακινηθούν από τη χώρα μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι το προσφυγικό κύμα το οποίο προκαλείται από πολέμους, που οι ίδιες οι χώρες της Δύσης υποδαυλίζουν, δεν είναι κάτι παροδικό. Η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, η σίτιση και η στέγασή τους, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, δεν είναι μια ανάγκη προσωρινή. Απαιτείται η άμεση λήψη αποφάσεων για δημιουργία των κατάλληλων δομών και για προσλήψεις του εξειδικευμένου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, μαγείρων) που χρειάζεται για να τις λειτουργήσουν. Καλούμε την κυβέρνηση και τα καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργία να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των κρατικών δομών που εμπλέκονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού πριν αυτές καταρρεύσουν. Ζητούμε τη στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, κυρίως Δήμο Λέσβου- Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και κέντρα Υγείας & ΠΕΔΥ.
Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (χειμερινά ρούχα κλπ) στον πρώτο όροφο της οδού Παύλου Κουντουριώτη 79 (πάνω από καφέ envy) στην προκυμαία Μυτιλήνης κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 και 17:00 έως 20:30 τηλ. Επικοινωνίας 6948884083.  
3.      Σχετικά με την απεργία της 12ης Νοεμβρίου θεωρούμε ότι θα πρέπει η απεργία να αποτελέσει τον καταλύτη για την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών ταξικών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να αποτελέσει την ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο άνεργο συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει την δικαιολογημένη αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Άμεσες Προσλήψεις στις δομές υγείας και αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού  
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.

Η δική μας απάντηση θα είναι
Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Σχολεία Μυτιλήνης και ώρα 11:00

Συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων συλλόγων
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

4.      Υιοθετήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης για την καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου από ιδιωτική επιχείρηση της Μυτιλήνης. Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ενημερώσουν τους συναδέλφους μέλη τους και όπου είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές γενικές συνελεύσεις.
Τέλος καλούμε την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να συμβάλει στην στήριξη των παραπάνω.

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3/11/2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  Μυτιλήνη: 03/11/2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρόεδρος: Χρυσάφης Νίκος
Email: hrisafisn@yahoo.gr
Κιν. 6948884083
Γ. Γραμματέας: Κατσαβέλλης Παν.
κιν. 6932412613                                                       Προς: συλλόγους – Σωματεία δημοσίων 
                                                                                     υπαλλήλων Ν. Λέσβου
                                          MME Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ υλοποιώντας την απόφαση της για έμπρακτη στήριξη των εθελοντικών δομών αλληλεγγύης αποφάσισε τη δημιουργία διαρκούς επιτροπής αλληλεγγύης.
Στα πλαίσια αυτά και επειδή οι απαιτήσεις για είδη πρώτης ανάγκης, τους επόμενους μήνες θα διογκωθούν δραματικά, καλούμε τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί σε εθελοντικές δομές που εμπλέκονται με την διαχείριση του.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουμε κυρίως: 
Χειμερινά Είδη ένδυσης -υπόδησης, παιδικά – γυναικεία-ανδρικά
Κουβέρτες
Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια, σαπούνι, σαμπουάν)
Είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας: Βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ-μπιμπερό, όσπρια-ζυμαρικά.  
Τα υλικά θα συλλέγονται με ευθύνη των πρωτοβάθμιων συλλόγων και κλιμάκιο του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ θα τα παραλαμβάνει από τις υπηρεσιακές μονάδες (κατόπιν τηλ. Συνεννόησης)ή μπορούν να έρχονται στο χώρο που μας έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό και για δύο εβδομάδες, από τη Διοίκηση του Βοστάνειου που είναι:
Διεύθυνση οδός Παύλου Κουντουριώτη 79 1ος όροφος (πάνω από καφέ envy-είσοδο από παρόδια στοά αριστερά του envy) στην προκυμαία Μυτιλήνης από 8:00 το πρωί έως 15:00 και από 17:00 έως 20:30 από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.
Τηλ. Επικοινωνίας Διαχωριστών:  Χαράλαμπος  Μαλλιάκας 6988804912, Μαρία Περδικούρη 6973372867, Παύλος Καλαμπόκης 6948438321,Ευάγγελος Χατζηθωμάς 6978838938,  Αναστασία Τσάτσου 6972156991, Λίνα Ανδρεάκη 2251350910, Γιώργος Αλεξίου  6973231104, Νίκος Χρυσάφης 6948884083 .

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ